Jaké vůně se hodí do jednotlivých místností v bytě?

V nabídce značky Stephen Cordina AROMA&THERAPY se za tu dobu, co jsme se stali výhradními dovozci do České a Slovenské republiky, rozrostl počet položek i jednotlivých vůní, kterými si můžete provonět a ozvláštnit svůj byt, kancelář či provozovnu. Jak ale vybrat ty nejvhodnější vůně do jednotlivých místností, tak aby účinky esenciálních olejů byly opravdu prospěšné?

Mezi našimi vůněmi najdete vůně relaxační i povzbuzující, květinové i kořeněné. Důležité je, aby v místnostech určených pro relaxaci nepůsobily esenciální oleje, které mají povzbuzující účinky. Zkrátka aby zde působily ty vůně, které jsou k relaxaci určené. A naopak.

V tomto článku se zaměřím hlavně na přírodní bytové difuzéry s tyčinkami a přírodní bytové parfémy z naší nabídky. I když většinu těchto vůní u nás najdete i ve formě sójových masážních svíček, případně pleťových a tělových kosmetických přípravků. 

Relaxační vůně

Mezi oblíbené relaxační vůně přírodních bytových difuzérů patří sladká Ylang ylang & Mandarinka nebo hřejivá Fenici, které dokáží krásně zklidnit mysl před spaním.

Povzbuzující vůně

Naopak nejlepší vůně bytových difuzérů pro povzbuzení mysli a dodání energie jsou výrazná svěží vůně Verbena & Zelené tónycitrusově svěží Citronová tráva & Koření, která dokáže také odpuzovat nepříjemný hmyz, levandulovo - citrusová vůně Gozo nebo Růže & Citrus s nádechem stimulující máty.

Stephen-Cordina-Rose-CitrusRůže & Citrus je ideální vůně k povzbuzení smyslů a dodání energie, nejlépe se hodí do pracovny, chodby, koupelny. 

Funkční vůně

Pokud hledáte bytový difuzér, který dokáže přebít zápach z cigaret či domácích mazlíčků, zvolte určitě přírodní bytový difuzér Valletta s jasmínem, dřevem a grapefruitem nebo výraznou svěží vůni Verbena & Zelené tóny.

Kořeněné vůně

Jestliže se vám líbí spíše kořeněné a pánské vůně, doporučujeme přírodní bytový difuzér Ottoman s bergamotem, pačuli, kořením a vůní střelného prachu, případně Mananni s anýzem a mimózou nebo výrazně kořeněnou Woody Citrus.

Květinové vůně

Pro milovníky květinových vůní bude ideální San Anton s pomerančem, nerolem a jasmínem nebo jasmínově-citrusová Valletta. Kdo má rád levanduli, ocení přírodní bytový difuzér Gozo.

Vůně v bytě a kam s nimi

Pro svůj byt se můžete inspirovat u nás doma, kde máme vůně umístěné následovně: ve vstupní chodbě do bytu nás přivítá výrazná svěží vůně přírodního bytového difuzéru Verbena & Zelené tóny. Na kuchyňské lince voní moje nejoblíbenější vůně Valletta.

Když se objeví nová vůně, kterou chceme na vlastní nos otestovat, otevřeme ji v obývacím pokoji, protože tu trávíme nejvíce času a obývací pokoj jako takový snese jakýkoliv typ vůně. Takto už máme 6 měsíců na okenním parapetu přírodní bytový difuzér Ottoman a stále nám krásně voní, i když jsme do něj ponořili 6 tyčinek.

ylang-ylang-mandarinka-bytovy-parfem
Bytovým parfémem Ylang ylang & Mandarinka krásně provoníte ložnici před spaním.

 

Před spaním ložnici provoňujeme přírodním bytovým parfémem Ylang ylang & Mandarinka.

V koupelně nám příjemné prostředí vytváří přírodní bytový difuzér Růže & Citrus. Stejnou vůni, tentokrát ve formě přírodního bytového parfému Růže & Citrus, využíváme i na toaletě.

Není tedy vůbec problém, když do každé místnosti zvolíte jednu specifickou vůni. Dohromady vytvoří nádherné aroma, které vás ovane ihned při příchodu domů, a okouzlí i vaše návštěvy. Když pak trávíte delší čas v jedné místnosti, necháte na sebe působit účinky té vůně, která se v dané místnosti nachází. 

Pokud byste chtěli některé výrobky na vlastní kůži vyzkoušet, budeme rádi, když nás navštívíte na našem e-shopu www.stephencordina.cz. Můžete se zaregistrovat pro newsletter i slevu na první nákup nebo nás sledovat na Facebooku a Instagramu. Rádi se s vámi také setkáme naživo na některé z akcí, kterých se budeme účastnit.