Milí zákazníci, do 12.5. jsme na dovolené, přijaté objednávky tak budeme vyřizovat až po našem návratu. Děkujeme za pochopení!

Jak si vytvořit harmonický domov

Spěcháte večer domů z práce a těšíte se, jak si zalezete pod deku, dáte si něco dobrého a budete jen tak relaxovat a nabírat energii na další den? Nebo se domů vlastně ani moc netěšíte, protože se tam necítíte dobře, špatně spíte a energie vám tu spíše ubývá?

Domov by měl být místem, kde máme pocit bezpečí, kde jsme šťastní a kam se vždy rádi vracíme. Co by vám pomohlo k tomu, abyste se doma cítili opravdu příjemně a spokojeně? Mnohdy stačí udělat jen pár změn, které dokáží překvapivě výrazně ovlivnit váš život k lepšímu. 

Změny pro harmonický domov

Základem je čerstvý vzduch, který si necháte pravidelně proudit dovnitř otevřením oken nebo dveří dokořán. S tím souvisí i dostatek denního světla, který by se měl dostat k vám domů. Závěsy či rolety tak přes den rozhodně nechejte roztažené.    

Večer je naopak vhodné teplé žluté světlo, které vám dokáže vytvořit žárovka, nebo ještě lépe krb. Pokud ale na krb není místo, podobně poslouží i koutek se svíčkami. Nejlepší jsou samozřejmě ty přírodní, například naše sójové svíčky s přírodními esenciálními oleji, při jejichž hoření nevznikají škodlivé látky, které by vás mohly dráždit. Můžete je navíc použít i jako masážní svíčky.

Stephen-Cordina-Aroma-Therapy-masazni-svicka
Sójové svíčky s přírodními esenciálními oleji vykouzlí teplé žluté světlo, nedráždí oči a můžete je navíc použít i jako masážní svíčky.

Čistý byt

Snažte se udržovat byt v čistotě a uklizený. Nepořádek dokáže naše podvědomí snadno rozptýlit, protože začne přemýšlet, co s těmi všemi věcmi udělat. Mozek se tak nedokáže uvolnit a soustředit na to důležité.

Pokud vás zajímá, jak přesně na nás naše podvědomí působí, můžete si o tom přečíst například v článku Odpovědi hledejme v podvědomí

Neshromažďujte přebytečné věci ani oblečení, raději se snažte zbavovat věcí, které nepoužíváte a nepotřebujete. Podlahy udržujte čisté a bez zbytečných předmětů jako jsou dětské hračky, časopisy nebo oblečení. Byt se vám tak viditelně provzdušní.

Přírodní materiály

Živé květiny a vodní prvky jako fontánky nebo obrázky vody váš domov krásně oživí. Velký výběr různých obrazů na stěnu včetně těch s vodní tématikou najdete například na webu www.eyali.art/eshop.

Ocean
Tištěné obrazy si na webu www.eyali.art/eshop můžete vybrat v různých motivech, velikostech a stylech.

 

Nábytek z masivního dřeva dokáže byt krásně zútulnit, stejně tak další přírodní materiály jako pravá kůže, juta nebo ovčí vlna. Přírodní materiály jsou vždy dobrou volbou. Jsou nadčasové, trvanlivé, ekologické a přispívají k příjemné atmosféře.

Dekorace do bytu

V neposlední řadě jsou důležité dekorace, které do bytu zvolíte. Měly by pro vás mít nějaký význam, jako například lampa zakoupená na cestách s rodinou nebo vytištěné fotografie našich milovaných. Dekorace do bytu skvěle doladí celkový design interiéru.

Místnosti také provzdušníte a zútulníte vhodnými barvami. Barvy mají značný vliv na naši náladu a psychiku. Například modrá barva dokáže zklidnit mysl, zelená barva symbolizuje přírodu a rovnováhu, šedá barva podporuje soustředění. Výrazné barvy se snažte použít jen v malém množství, například na polštářkách nebo menších doplňcích.

Vůně do bytu

Vnímání vůní, které nás obklopují, má velký vliv na naši náladu i to, jak se cítíme. Zapomeňte raději na levné umělé vůně z drogerie a používejte jen ty přírodní. Jednotlivé esenciální oleje mají svůj specifický charakter a aroma, liší se svými osobitými vlastnostmi i účinky. Některé dokáží povzbudit mysl, jiné zase navodit relaxaci. Relaxovat vám může pomoci třeba i tato mp3 nahrávka

difuzer-s-tycinkami-masazni-svickaDifuzéry s tyčinkami i hřejivé teplo svíček dokáží v bytě vytvořit příjemnou atmosféru.